ADRESSE

Damfaldet 1
8410 Rønde

TELEFON

+45 40599909

Cupping

Cupping er en af de bedste behandlinger for smerter o.l.

Glas cupper bruges til at fjerne smerter, ømhed o.l. Cupping er en meget udbredt teknik i hele verden
Cupping kan bruges til stort set alle former for lidelser i kroppen. Smerter og nedsat bevægelighed er blandt de mest kendte.

Cupping bruges til at fjerne smerter, ødemer og hævelser, ved at varmen i kroppen løftes op og tvinger blod til området.. Det fremmer funktionen i kroppen ved nedsat bevægelighed, uddriver overskud af ophobninger i vævet og af samlinger af u-iltet blod. Cupping skaber gennemstrøm for næringsstoffer og ilt i blodet, så hud, muskler, knogler og sener for langt bedre betingelser.

Mange arbejdsskader kan behandles med cupping. Her behandles der for nakkesmerter og hovedpine
Arbejdsskader behandles ofter her ho os i KliniQ. Her ses en behandling af nakkesmerter, skuldersmerter og hovedpine.

Cupping forbedre kvaliteten af hudens struktur og hjælper med at fjerne appelsinhud.

Behandlingen skaber varme i kroppen og er derfor rigtig godt, hvis man har forkølelse eller lignende, som sidder omkring lungerne. Teknikken virker uddrivende og drænende.

Cupping stimulerer blodsystemet, lymfesystemet og nervesystemet.

Behandling med cupper vil give mærker på kroppen. Disse mærker kan ligne blå mærker og for nogen se voldsomme ud. Mærkerne er helt naturlige følger af behandlingen og vi som behandlere bruger ofte udseendet fra mærket til at, aflæse tilstande i kroppen eller effekten af behandlingen

Hvornår skal du undgå Cupping

 • Det er ikke tilrådelig at modtage cupping, hvis du har åbne sår, brandsår, solskoldning, kemostråler eller eksem
 • Undgå ved alle former for brud, forstrækninger, forstuvninger, inflammation o.l. lige længe der er hævelse
 • Ved graviditet må der bruges lettere cupping. Dog ikke på maven.
 • Blødere og ved brug af anti-koagulerende medicin
 • Ved alle hudforandringer, om fx skønhedspletter.
 • Ved steder på kroppen med tynd og sensitiv hud
 • Varicer / åreknuder
 • Ved lymfeødem
 • Hvis du er fastende / afkræftet pga dårlig ernæring o.l.
 • Hud som er behandlet med Kortison / binyrebarkhormon
 • Tatoveringer med farve, da der er en lille risiko for at farven trækkes op.

Ved kar-sprængninger, ar, personer med diabetes, børn og ældre skal er arbejdes med forsigtighed.

Der bør indtages fast føde / mad mindst to timer før en behandling med cupping. Der bør ikke behandles på hverken fuld eller tom mave.

Det er normalt at man kan se mærkerne flere dage efter, op til en uge.

Behandling med cupping af bodybuildere og atleter
Behandling med cupping af bodybuildere og atleter. Mange sportsgrene bruger cupping til at forbedre deres præstationer.

Hvad kan mærkerne betyde

Mærkerne aflæses lige efter cupperne er taget af. Dvs inden for de første fem minutter. Den farve der kommer frem efter dette tidsrum, har ingen betydning for aflæsningen. Det der har betydning efter endt behandling, er hvor længe mærkerne er om at forsvinde igen.

Fitness World, Sats og mange andre træningscentre, sender ofte deres skader videre til os. Det samme gælder de lokale idrætsforeninger. Vi stor på spring for at hjælpe.
 • Lys rød: Varme, formodet inflammation
 • Mørk rød: stagneret Varme
 • Mørk lilla: stagnation uden Varme. kan være indkapslet Vind, som ikke bevæger sig. Der kan bruges Moxa som ekstra behandling her.
 • Blå sort: Der er kronisk Vind med affaldsstoffer, der er bygget op over længere tid Dvs blodet i området er fyldt med affaldsstoffer.
 • Grålig: Det menes at affaldsstofferne trækker sig tilbage ind i kroppen. Det er nødvendigt at forlænge behandlingen og give mere cupping og uddrive med medicinsk urtesalve eller balsam
 • Bleg hvid: området har dårlig cirkulation, på grund af en blokering i området. Cuppen fjernes og der tilføres varme fra et varmt håndklæde, TDP lampe, Moxa eller varmebalsam

Generelt kan man sige at mørkere mærker er mere en mere kronisk stagnation

Cupping bruges ofte i kombination med massage og / eller akupunktur

Læs mere om

Massage:

https://aqpunktur.dk/effektiv-massage-smerter-og-spaendinger/

Akupunktur:

https://aqpunktur.dk/akupunktur-til-krop-og-psyke/

Cupping i kombination med andre behandlinger

Du kan få cupping sammen med både vores velværemassage 30 / 60 minutter og sammen med vores dybdegående massage 30 / 60 minutter.

Alt efter hvilke problemstillinger du kommer med til din behandling, behandler vi skiftevis med massage og cupper. Cupperne sidder typisk mellem 10 og 20 minutter, på udvalgte steder på kroppen. Vi arbejder både ud fra et fysiologisk udgangspunkt og ud fra kinesisk metodik.

Til cupping og massage, skal du selv have et lagen eller lignende med til din behandling.

Skal du have behandling med akupunktur og cupper, er der mange forskellige tilgange vi kan bruge.

Der kan blandt andet nævnes en metode, hvor vi arbejder med akupunktur først og behandler med cupper bagefter. Eller hvor vi først sætter akupunktur-nålene og derefter sætter en cup ovenpå nålen. Derved trækker de to elementer samtidig. Der er aldrig en behandling der er ens, så hvilken metode og punkter du får behandlet, bliver vurderet ud fra den diagnose der bliver stillet her hos KliniQ eller den problematik du henvender dig med. Alt sammen på dagen.

Ved diagnose ud fra den kinesiske metode, tages der puls og ses på din tunge. Det gør vi for at danne et grundigt og fyldestgørende billede af dig som menneske og de tinge og processer der sker inde i din krop.

Ved behandling ud fra en vestlige metode, bruger vi en fysiologisk tilgang, Her ser vi på hvor problemet er lokaliseret henne og hvilke symptomer det giver. Derfra behandler foreksempel ud fra et anatomiske-fysiologisk billede eller ud fra viden om antagonister og agonister.

Find os på Facebook

Vil du gerne se mere, høre fortællinger fra klinikken og se billeder af behandlinger? Så kan du finde os på Facebook her: https://www.facebook.com/kliniqqi/